Bottas: Uvijek želim biti prvi!
EPA

Poručio je vozač Mercedesa

Bottas: Uvijek želim biti prvi!

E. Ganibegović

Valtteri Bottas, vozač Mercedesa je u razgovoru za zvanični site Formule 1 otkrio mnogo toga, a ponajviše ciljeva u nadolazećim izazovima. 

Naime, Finac je zadovoljan što se trenutno nalazi u Mercedesu.

"Drago mi je što sam upravo dio ovog tima. Ovo je velika privilegija za mene. Riječ o timu sa velikom historijom."

Nakon čega se dotakao budućih ciljeva svoga tima.

"Prvi cilj tima je osvajanje titule konstruktora. Tamo je situacija odlična, ali još ništa nije gotovo. Moramo nastaviti dobro raditi. Drugi cilj tima je osvojiti naslov. Lewis je trenutno u boljoj poziciji, pa će mu tim mnogo pomoći, što je i normalno. To je ime igre. Znam ambicije momčadi. Ne ulazim u vikend s mišlju da ću izaći na stazu i pomoći Lewisu. Želim da pobijedim, što je jasno", istakao je Bottas.

"Ovo je posljednja utrka u Maleziji i zbog toga želimo pružiti dobru izvedbu. Cilj nam je zauzeti visoku poziciju. Naša meta je da napravio jedan-dva. Želim biti prvi! Uvijek!", dodao je vozač Mercedesa.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije