Hamilton: Imali smo sreće na početku trke

Vozač Mercedesa

Hamilton: Imali smo sreće na početku trke

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton poručio je da je imao mnogo sreće u trci za Veliku nagradu Singapura u kojoj je ostvario novu pobjedu. 

"Čestitam timu, ovo su sjajni bodovi za nas. Juče smo se mučili u kvalifikacijama i nismo mogli da pretpostavimo šta će se danas dogoditi. Imali smo sreće na početku i zahvalan sam Bogu, iskoristio sam incident Ferrarija. Ko bi rekao da će se to dogoditi", rekao je Hamilton poslije trke.

Britanski vozač je pobjedom na trci u Singapuru povećao prednost u generalnom poretkuu na 28 bodova u odnosu na vozača Ferrarija Sebastiana Vettela. Nijemac i njegov klupski kolega Kimi Raikkonen su zajedno sa vozačom Red Bulla Maxom Verstappenom učestvovali u incidentu na startu trke i sva trojica su odustala. 

"Bio sam koncentrisan na pobjedu i pokušavao sam da izbijem na čelo. Kada je padala kiša, znao sam kako ću završiti. Kišni uslovi su moji uslovi. Ne mogu biti sretniji. Daniel Ricciado se danas dobro borio, na početku sam mislio da ću se trkati protiv Sebastiana. Naravno da je ovako bolje ispalo", rekao je Hamilton. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi