Bottasu naredili da uspori, Hamiltonu pobjeda, Verstappen junak dana

VN Rusije

Bottasu naredili da uspori, Hamiltonu pobjeda, Verstappen junak dana

E. Škorić

Danas je u Sočiju održana trka za Veliku nagradu Rusije, a pobjedu je odnio Lewis Hamilton.

Hamilton je došao do trijumfa na stazi u Rusiji, ali vozač dana je Max Verstappen, koji je sa 19. mjesta uspio doći do šestog, a čak je dobrim dijelom predvodio kolonu. Na ovaj način je uljepšao proslavu 21. rođendana.

Drugi je završio vozač Mercedesa Valtteri Bottas, koji je svakako trebao da slavi ispred Hamiltona, ali mu je prije kraja trke naređeno da prepusti mjesto Hamiltonu kako bi ovaj ostao na podijumu.

Treće mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu iz Ferrarija, a u prvih deset su završili još Kimi Raikkonen, Verstappen, Daniel Riciardo, Leclerc, Magnussen, Ocon i Perez.

Ukupni poredak nakon 16 od 21 utrke: Hamilton 306, Vettel 256, Bottas 189, Räikkönen 186, Verstappen 158, Ricciardo 134, Hülkenberg 53, Alonso 50, Magnussen 49, Perez 46, Ocon 45, Sainz 38, Gasly 28, Grosjean 27…

Poredak konstruktora: Mercedes 495, Ferrari 442, Red Bull 292, Renault 91, Haas 80, McLaren 58, Racing Point 35, Toro Rosso 30, Sauber 27, Williams 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi