Hamilton nakon pobjede: Imao sam utisak da mi je ovo najduža trka u životu

Britanac vrlo sretan

Hamilton nakon pobjede: Imao sam utisak da mi je ovo najduža trka u životu

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton slavio je danas novu pobjedu u Svjetskom šampionatu i to u Singapuru, a nakon pobjede je rekao kako je imao osjećaj da mu je ovo najduža trka u životu. 

Obzirom da je i prije ove trke imao lijepu prednost u šampionatu, možemo slobodno reći kako je Hamilton sada jako blizu nove titule svjetskog prvaka.

"Imao sam utisak da je ovo najduža trka u mom životu, drago mi je da je gotova. Ekipa nikada nije prestala da vjeruje u mene i Bottasa i naše sposobnosti. Max (Verstappen) je odlično vozio, ali mi smo imali odličan dan. Kakav dan, kakav vikend, ovo je pravi blagoslov", rekao je Hamilton i dodao:

"Ferrari se ovog vikenda dobro borio. Nisam siguran gdje im je nestao tempo. Nisam imao sreće sa saobraćajem tokom trke jer sam sustizao vozače koji kasne čitav krug, ali nikako nisam uspijevao da ih obiđem. Srce mi je jako lupalo, ali kada sam uspio da ih prestignem, mogao sam da stisnem gas do kraja".

Podsjetimo, Britanac sada ima 40 bodova viška u odnosu na najbržeg pratioca Sebastiana Vettela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi