Daniel Ricciardo prvi prošao kroz cilj na trećem treningu u Monacu

Velika nagrada Monaka

Daniel Ricciardo prvi prošao kroz cilj na trećem treningu u Monacu

S. Grebović

Australski vozač za volanom Red Bull Racinga Daniel Ricciardo, za stotinku je bio brži od Maxa Verstappena.

Daniel Ricciardo ostvario je najbrže prolazno vrijeme na trećem, posljednjem treningu u Monacu. 

Max Verstappen imao je drugo najbrže vrijeme sa jednom stotinkom zaostatka, ali je Holanđanin desetak minuta prije kraja treninga udario u zaštitnu ogradu, te tako značajno oštetio svoj bolid. Time je zadao glavobolju svojim mehaničarima koju moraju osposobiti njegov bolid danas do 15 sati želi li nastupiti u kvalifikacijama. Treći je bio Nijemac Sebastian Vettel, a četvrti njegov kolega iz Ferraria, Kimi Raikkonen.

Lewis Hamilton je sa novim hypersoft gumama zauzeo petu poziciju, dok je Valtteri Bottas bio šesti. Od ostalih najbolji je bio Brendon Hartley, koji je zauzeo sedmu poziciju, a odma iza njega je bio kolega Pierre Gasly. Krug najbrže desetorice zatvaraju Carlos Sainz i Sergej Sirotkin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi