Rasulo u garaži Ferrarija: Susret Sainza i Leclerca nakon kvalifikacija ledi krv u žilama

Nisu u dobrim odnosima

Rasulo u garaži Ferrarija: Susret Sainza i Leclerca nakon kvalifikacija ledi krv u žilama

E. Čaušević

Ferrari se nije proslavio jutros u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije jer je Charles Leclerc u potpunosti zakazao, a da stvar bude gora nakon što su kvalifikacije završene kamere su snimile ne tako lijep susret njega i timskog kolege Carlosa Sainza na kojeg je on bio itekako ljut.

U Melbourneu je u kvalifikacijama očekivano dominirao Max Verstappen koji je bez problema došao do pole pozicije, ali je njegov timski kolega Sergio Perez razočarao jer je već u prvom dijelu kvalifikacija izletio sa staze i sutra će startati kao posljednji.

Najprijatnije iznenađenje danas bili su vozači Mercedesa koji su konačno posjetili na slavne dane ove ekipe.

George Russell je završio drugi u kvalifikacijama, dok je višestruki prvak Lewis Hamilton bio treći i ovo je bez dileme najbolji rezultat koji smo od vozača Mercedesa vidjeli ove sezone što se tiče kvalifikacije.

No, s druge strane vozači Ferrarija se danas nisu proslavili. Očekivalo se da će se Leclerc i Sainz boriti za sami vrh, ali na kraju su podbacili u trećem dijelu kvalifikacija.

Oglasi

Sainz je uspio da dođe do pete pozicije dok su svi očekivali da u posljednjem pokušaju Leclerc pokuša napasti rezultat Vestappena, no na kraju on uopšte nije stigao ni blizu vozaču Red Bulla.

Leclerc je za sve okrivio upravo Sainza jer je smatrao da mu je on zasmetao na stazi tokom posljednjeg pokušaja u krivinama tri i četiri gdje se očekivalo da mu pruži zavjetrinu i dodatno ubrzanje, a dobili su potpuno suprotno od toga.

[twitter]https://twitter.com/CL16_FanpageFr/status/1642051046066343938[/twitter]

Vjerovao je da je Sainz vozio presporo u tim krivinama što je na kraju rezultiralo time da je Leclerc morao da uspori što je kompromitiralo njegov posljednji pokušaj i bilo je jasno da neće moći popraviti svoj plasman.

Leclerc je bio vidno razočaran, dok je zbunjeni Sainz u boksu odlučio da mu priđe kako bi saznao šta se desilo, ali njegov timski kolega nije bio previše raspoložen za razgovor.

Oglasi

Na kraju je Leclerc pred kamere ironično odlučio da jasno pokaže koliko je ljut i razočaran zbog poteza Sainza i očito smatra da je njegov timski kolega to namjerno uradio.

"U prvom i drugom dijelu kvalifikacija nisam bio na nivou i loše sam vozio. U trećem sam bio nešto bolji i mislio sam da mogu popraviti rezultat. Nažalost, ne znam šta se desilo u tom zadnjem pokušaju, da li je loša komunikacija preko radija s Carlosom ili šta već. Našao sam se iza njega u cijelom drugom sektoru što nije bilo dobro. U trećoj krivini sam zaglavio iza Carlosa što je uvijek lijepo da se desi", ironično je na kraju dodao Leclerc.

Sutrašnja utrka za Veliku nagradu Australije koja se vozi u Melbourneu počinje u sedam sati ujutro po našem vremenu, a da li će neko uspjeti skinuti Verstappena i Red Bull s trona ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Drakulaaa
Ja zaledjen. Kakav glup naslov.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi