Novi vikend, stare navike: Verstappen najbrži u kvalifikacijama za VN Australije
FOTO: Formula 1

Utrka na rasporedu u nedjelju

Novi vikend, stare navike: Verstappen najbrži u kvalifikacijama za VN Australije

H. Zilić

VN Australije čini se neće donijeti ništa novo u Formuli 1 na startu nove sezone, ako je suditi prema kvalifikacijama koje su završene na legendarnom Albert Parku u Melbourneu.

Do pole pozicije pred sutrašnju utrku stigao je fenomenalni Max Verstappen u vremenu 1:16.732.

Mercedes je imao dobre treninge i dobar uvod vikenda u Australiji što su danas potvrdili u kvalifikacijama osvajanjem drugog i trećeg mjesta.

George Russell je bio drugoplasirani sa 0.236 zaostatka sa Verstappenom i sutra kreće iz prvog startnog reda.

Lewis Hamilton je osvojio treće mjesto, dok je četvrtoplasirani bio Fernando Alonso u Aston Martinu i tako nastavio s odličnim izdanjima na startu nove sezone.

Oglasi

Carlos Sainz u Ferrariju je došao do pete pozicije, Lance Stroll u Aston Martinu bio je šestoplasirani, a drugi vozač Ferrarija Charles Lecler u sutrašnju utrku kreće sa sedme pozicije.

Na osmom mjestu vidjeli smo i iznenađenje možemo slobdono reći. Odlične kvalifikacije imao je Alexander Albon u Williamsu i tako će Williamsov bolid nakon dugo vremena krenuti u jednu utrku iz prva četiri startna reda.

U TOP 10 današnje kvalifikacije završili su još Pierre Gasly u Alpini na devetom i Niko Hulkenberg u Haasu na desetoj poziciji.

Kvalifikacije u Australiji obilježiloo je i izletanje Seriga Pereza drugog vozača Red Bulla koji će sutra krenuti sa posljednje pozicije.

Utrka za VN Australije počinje u nedjelju u sedam sati po centralnoevropskom vremenu.

Vidjet ćemo da li neko može zaustaviti dominaciju Maxa Verstappena i Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti