Leclerc nastavio dominaciju, katastrofa za Verstappena u Australiji i povratak Mercedesa!

Odlična utrka u Melbourneu

Leclerc nastavio dominaciju, katastrofa za Verstappena u Australiji i povratak Mercedesa!

E. Čaušević

Charles Leclerc pobijedio je danas na utrci za Veliku nagradu Australije i došao je do svoje druge pobjede u ovoj sezoni.

Ferrari je i danas bio dominantan na stazi i nije dao šansu konkurenciji, a Leclerc je sjajnom vožnjom pokazao da se nalazi u odličnoj formi na početku ove sezone i zasluženo je došao do pobjede.

Vikend Ferrariju pokvario je Carlos Sainz koji je izletio sa staze na samom početku nakon očajnog starta i nije uspio da nastavi utrku nakon što mu se bolid zaglavio u pijesku.

No, gubitnik dana bio je aktuelni svjetski prvak Max Verstappen. Nizozemac je vodio bitku s Leclercom većinu utrke i držao je priključak za liderom, ali u samom finišu parkirao je bolid pored staze nakon novih problema s motorom.

Nakon ciljnog pravca Verstappen je osjetio čudan miris i parkirao je bolid kojeg su redari kasnije morali da gase jer se pojavila vatra. Ovo je za Verstappena već drugo odustajanje ove sezone nakon svega tri utrke.

Vikend za Red Bull donekle je spasio Sergio Perez koji je završio na drugoj poziciji, a i u Mercedesu mogu biti itekako zadovoljni. George Russell je na kraju završio na podiju kao trećeplasirani i izdržao je u finišu nalete timskog kolege Lewisa Hamiltona koji je na kraju ostao četvrti.

Konačno je "proradio" i McLaren koji je bio sjajan u Australiji. Nakon dvije utrke za zaborav McLaren je konačno imao dobar vikend jer je Norris bio peti, dok je Ricciardo bio odmah iza njega.

Na pozicijama koje donose bodove završili su još Esteban Ocon, Valtteri Bottas, Pierre Gasly i nevjerovatni Albon koji je u Williamsu osvojio bod iako je tek u zadnjem krugu po prvi put mijenjao gume, ali uspio je ostati na mjestu koje mu je donijelo jedan bod.

Također, Leclerc je dominaciju na današnjoj utrci potvrdio i dodatnim bodom za najbrži krug.

Top Komentari

Laporta
Ne bih lose bilo uz ovakav text staviti poredak vozaca i konstruktura
3 0
Izzy
Hahahahah Max, Karma je čudo
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi