Leclercu "pole position" u posljednjim sekundama, povratak McLarena, budi se Hamilton
FOTO: EPA

Kvalifikacije u Melbourneu nisu mogle bez drame

Leclercu "pole position" u posljednjim sekundama, povratak McLarena, budi se Hamilton

H. Zilić

Ovaj vikend nastavljaju se uzbuđenja u Formuli 1.

Na rasporedu je treća utrka u sezoni 2022., a najbrži vozači današnjice su u Okeaniji, gdje se na legendarnom Melbourne Parku sutra vozi VN Australije.

Kao najavu sutrašnje utrke jutros smo imali sjajne kvalifikacije, a do pole positiona došao je vozač Ferrarija Charles Leclerc u vremenu 1:17.868. Iz prvog startnog reda startat će i Red Bullov Max Verstappen.

Verstappen je bio vodeći, ali Leclerc je u posljednjim sekundama kvalifikacija uspio da dođe do najbolje startne pozicije.

Sa trećeg mjesta krenut će Sergio Perez u Red Bullu, a sa četvrtog Lando Norris u McLarenu, koji je tako najavio izlazak iz krize za McLaren nakon skromnog starta sezone.

Lewis Hamilton je imao vrlo dobre kvalifikacije za razliku od prve dvije utrke i krenut će sa pete pozicije, a društvo u trećem redu pravit će mu timski kolega iz Mercedesa George Russell.

U TOP 10 su još završili Daniel Ricciardo (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Alpine).

Kvalifikacije je obilježio i udes Nichoalsa Latiffija i Lancea Strolla u prvom kvalifikacionom sektoru, nakon čega su kvalifikacije bile prekinute 15 minuta. Najbitnije da su oba vozača dobro, prošli su bez povreda i sutra će biti na startu utrke.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Sjedim i razmisljam i gledam covjece pa Max je imao pole na prvom pokusaju u Q3, tacno bi 0.500 bio brzi od svog zadnjeg kruga...
1 3
Rizva17
Latifi nek ide traktor vozit, svaki vikend napravi sranj e.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi