Sedam dana pred smrt rekao ocu laž zbog koje je vidio suze u očima: "I on je znao da je kraj"

Leclerc ispričao srceparajuću priču

Sedam dana pred smrt rekao ocu laž zbog koje je vidio suze u očima: "I on je znao da je kraj"

E. Čaušević

Nova sezona Formule 1 počinje u nedjelju, a fanovi Ferrarija nadaju se da će se italijanski tim konačno vratiti u sami vrh predvođeni Charlesom Leclercom i Carlosom Sainzom.

Ferrari je tokom testnog perioda iznenadio sve dobrim rezultatima, ali jasno je da to ne mora značiti ništa kada sezona kreće. Već godinama italijanski tim muku muči s rezultatima i pokušava se vratiti u vrh gdje su nekada bili za vrijeme legendarnog Michaela Schumachera.

U bolidima Ferrarija i ove sezone ćemo gledati Leclerca i Sainza koji su postali dosta dobar tanedem. Prošle sezone su imali odlične rezultate s obzirom na mogućnosti bolida i pokazali su da se radi o sjajnim vozačima.

Pred sami početak sezone vozači Formule 1 davali su intervjue u kojima su govorili o svojim karijerama, a u centru pažnje našao se upravo Leclerc zbog toga što je odlučio otkriti srceparajuću priču iz svog života.

Poznato je da je njegov otac Herce također bio veliki ljubitelj ovog sporta, te je vozio u Formuli 3. Bio je ključna figura tokom Charlesove karijere, ali su svi bili u šoku kada je 2017. godine preminuo.

Charles Leclerc believes his late father Hervé was crucial to him making it  to F1

Oglasi

Tek tada je porodica Leclerc otkrila da je bio teško bolestan i da je imao rak, te da je preminuo u 54. godini života što je za Charlesa i njegovu porodicu bio ogroman udarac.

On je otkrio da je samo sedam dana prije smrti svom ocu rekao laž samo kako bi ga usrećio. Ipak, ta laž koju mu je rekao na kraju je postala istina.

"Sedam dana prije smrti slagao sam svom ocu da sam potpisao za Ferrari. Očito je bilo da to nije istina, ali sam tada sebi obećao da ću učiniti sve da taj cilj ispunim u svojoj karijeri", rekao je Leclerc i nastavio.

Charles Leclerc: Triumph And Tragedy, His Journey to F1 - YouTube

"Mama mi je rekla tada: 'Charles, ne bi smio tako da mu lažeš'. Ali, ja sam znao da nas napušta i čak je i on bio svjestan da je smrt blizu i da odlazi. Htio sam mu dati to posljednje zadovoljstvo i kada sam mu rekao da sam potpisao za Ferrari vidio sam suze u njegovim očima".

"Od toga dana to je za mene postao cilj. Kada sam potpisao za Ferrari prvo sam pomislio na svog oca i nekako izgovorio: 'Pa, vidiš da toga dana nisi lagao'. Sretan sam što sam taj cilj ispunio".

Ferrari's Leclerc blows away the rest to take pole at Spa

Leclerc je za Ferrari potpisao dvije godine nakon smrti njegovog oca, te je još uvijek član ovog tima i pokušava da ga vrati na tron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti