Burna noć u Monte Carlu: Leclerc saznao sudbinu, kuknjava iz Mercedesa

Slijedi uzbudljiva utrka

Burna noć u Monte Carlu: Leclerc saznao sudbinu, kuknjava iz Mercedesa

A. Čaušević

Bit će itekako uzbudljivo na Velikoj nagradi Monte Carla, barem sluteći po burnom uvodu. 

Sve je počelo na jučerašnjim kvalifikacijama kada je Charles Leclerc stigao do svog prvog pole positiona ove sezone kojeg je "osvojio" udaranjem u zid.

Monežanin je u prvom pokušaju bio brži na domaćoj stazi, a u drugom je napravio incident zbog čega su kvalifikacije prekinute. Strahovalo se da je onesposobio mjenjač, ali to se na njegovu sreću nije desilo.

"Inicijalni pregled mjenjača u bolidu Charlesa Leclerca nije otkrio ozbiljniju štetu", saopštili su iz Ferrarija što znači da će danas Leclerc statati prvi.

Udar u zid i prekid kvalifikacija značio je da će Lewis Hamilton krenuti tek sa sedme pozicije zbog čega je uslijedila kuknjava iz Mercedesa.

Toto Wolff je predložio da se ubuduće poništavaju vremena vozačima koji prouzrukuju crvenu zastavu i prekid kvalifikacija po uzoru na IndyCar.

"Nisam znao za to pravilo u SAD-u, ali mislim da je pametno pravilo koje bi otklonilo sumnje. Ne mislim da je ovo Charles uradio namjerno, veliki je ulog. Ali mislim da bi to riješilo dilemu i ne bi postojao razlog da se to dovodi u pitanje", rekao je Wolff.

Iza Leclerca će startati Max Verstappen iz Red Bulla te Valtteri Bottas iz Mercedesa. Utrka počinje u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi