Chilton: Formula 1 zapravo nije sport

Nekadašnji vozač Marussije favorizuje Indycar

Chilton: Formula 1 zapravo nije sport

Nekadašnji F1 vozač Max Chilton je u razgovoru za španski Autobild govorio o nedostacima "najbržeg cirkusa na svijetu", a njegov krajnji zaključak je bio da Formula 1 zapravo i nije sport.

Max Chilton je 2013. i 2014. godine vozio za ekipu Marussije. U Formuli 1 nije postigao zapažene rezultate, baš kao ni njegov tim koji odavno više ne postoji. Chilton i Marussija su "patili" u Formuli 1, a Britanac smatra da je za sve kriva razlika između malih i velikih timova.

"Problem koji Formula 1 trenutno ima je taj da postoji razlika od neke četiri sekunde između tima u vodstvu i bolida na posljednjem mjestu, a to u biti nije sport. Bio bi to sport da je razlika među svima koji učestvuju minimalna", istakao je Chilton.

Britanski vozač danas za život zarađuje u američkom Indycaru i smatra da je ova organizacija puno naprednija po pitanju kompetitivnosti.

"U svijetu automobilskog sporta se nikada neće postići potpuna izjednačenost, to je nemoguće, ali u Indycaru ćemo naredne godine vidjeti da će između automobila biti zaista mala razlika, kada su specifikacije u pitanju. Svi će imati isti aerodinamički paket i trke će biti dosta izjednačene", poručio je Chilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi