"Da je rođen 20 godina ranije Raikkonen bi prvak bio osam puta"

Optimistična izjava

"Da je rođen 20 godina ranije Raikkonen bi prvak bio osam puta"

A. Čaušević

Kimi Raikkonen je godinama definitivno najkarizmatičniji vozač na gridu, prvenstveno zbog svojih reakcija i komentara putem radio veze.

Finac je u karijeri prvak svijeta bio jednom i to kao vozač Ferrarija. Da je rođen 20 godina ranije do sada bi prvak bio 20 puta, tako misli glavni inžinjener Lotusa, Ricardo Penteado.

Raikkonen i Penteado su zajedno sarađivali 2012. i 2013. godine. Već u prvoj sezoni Penteado je bio isfrustriran zbog ponašanja Finca jer se uopšte nije pripremio za prvu utrku pa nije znao za šta služe sva dugman na volanu.

"Bilo mi je teško prilagoditi se na njega. Trebalo mu je deset utrka da zapamti da se zovem Rico (Ricardov nadimak op.a. ). U prvim utrkama bi Kimi jednostavno rekao: 'Hej..motor, motor', kada bi se nešto desilo sa Renaultovim motorom", kazao je Penteado.

"Raikkonen bi imao osam naslova da je rođen 20 godina ranije. Potrebno mu je samo malo alata i informacija da bude brz. Prirodno je talentovan za prostor i tačno zna kako da dobije na vremenu sa pravim balansom bolida", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi