Utrka na legendarnoj Suzuki prekinuta već u prvom krugu nakon žestokog sudara Ricciarda i Albona

Prekid trajao skoro pola sata

Utrka na legendarnoj Suzuki prekinuta već u prvom krugu nakon žestokog sudara Ricciarda i Albona

Endin Čaušević

Utrka za Veliku nagradu Japana na legendarnoj Suzuki prekinuta je već u prvom krugu nakon što su težak sudar imali Daniel Ricciardo i Alex Albon, te je direkcija utrke nakon svega nekoliko krivina se odlučila za crvenu zastavu.

Suzuka je poznata po tome što često gledamo kontakte između bolida na stazi i to često rezultira odustajanjem vozača, a to se desilo i jutros na samom početku utrke za Veliku nagradu Japana.

Već nakon svega nekoliko krivina u prvom krugu direkcija utrke morala je da se odluči za crvenu zastavu jer je došlo do sudara Ricciarda i Albona koji su se svojim bolidima zabili u zaštitne gume pored staze.

Ricciardo je imao očajan start utrke i kao da je stajao u mjestu u odnosu na konkurenciju, a to su mnogi iskoristili i prestigli su vozača RB-a.

To je pokušao da napravi i Albon koji je s desne strane krenuo u napad na Ricciarda koji nije gledao u svoj desni retrovizor i nije vidio da mu dolazi vozač Williamsa.

Oglasi

Ricciardo je vodio računa o Lanceu Strollu koji je dolazio s njegove lijeve strane i kada je pokušao da se skloni desno kako ne bi došlo do kontakta imao je udes s Albonom.

Australcu je odmah pukla zadnja desna guma i zabio se u zaštitne gume pored staze, a spasa nije bilo ni za Albona koji je krenuo Ricciardovim putem i također se zabio u zaštitnu ogradu.

Bilo je jasno da je to ozbiljniji incident i da ćemo u najmanju ruku imati na stazi sigurnosno vozilo, no direkcija utrke odlučila se za crvenu zastavu i prekid.

Oglasi

Ricciardo i Albon nisu odmah izašli iz bolida jer je udes sigurno bio dosta žestok i uzdrmao ih je, ali pomoć je brzo došla. Zbog toga je utrka prekinuta kako bi se utvrdilo da li su vozači dobro.

Na svu sreću ubrzo nakon toga Ricciardo je izašao iz bolida i pokazao da je dobro, a potom se i Albon oglasio putem radija s porukom: "OK sam".

Obojica su izašla iz bolida i na svu sreću niko nije povrijeđen u sudaru koji uopšte nije izgledao bezazleno.

Utrka na Suzuki je nakon skoro pola sata pauze nastavljena, a ponovo smo gledali start iz mjesta.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti