Reakcija komentatora iz Srbije je sve, ali slavu "ukrali" majka Mirnesa i legendarni fotograf iz BiH

Dino Beganović pobijedio u utrci Formule 3

Reakcija komentatora iz Srbije je sve, ali slavu "ukrali" majka Mirnesa i legendarni fotograf iz BiH

E. Čaušević

Fantastični Dino Beganović danas je ostvario prvu pobjedu u Formuli 3 i to na utrci za Veliku nagradu Australije. Beganovićevu pobjedu na sjajan način ispratio je i srbijanski komentator koji nije krio oduševljenje što je momak porijeklom iz Bosne i Hercegovine slavio u Melbourneu.

Švedski vozač koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine uspio je jutros da dođe do svoje prve pobjede u karijeri u Formuli 3 jer je slavio u Melbourneu na utrci za Veliku nagradu Australije.

Beganović je startao s treće pozicije i na početku utrke uspio je da sačuva to mjesto, a potom je našao sjajan tempo i probio se do samog vrha.

Prvo je uspio da prestigne Gabrielea Minija i dođe na drugo mjesto, a nakon toga nastavio je sjajno da vozi i ekspresno je smanjio zaostatak koji je imao za liderom Leonardom Fornarolijem.

Beganović je tražio svoju priliku i kada su mu se "otvorila vrata" u 14. krugu napao je Fornarolija i preuzeo lidersku poziciju. Do samog kraja Beganović je sjajno vozio i zadržao konkurenciju iza sebe i zasluženo slavio.

Za momka čiji roditelji su iz BiH ovo je prva pobjeda u Formuli 3 i pokazatelj kakav talenat ima. Beganović je inače u akademiji Ferrarija, te je sigurno da i u italijanskom timu pomno prate njegove rezultate.

Oglasi

Također, treba istaći i reakciju koju je imao komentator Sport Kluba, Pavle Živković, koji inače već godinama prenosi utrke Formule u svim rangovima. Živković je uvijek posebno srčan kada su u pitanju vozači s ovih prostora, a to je ponovo pokazao.

Iako ovaj put u kabini nije bilo njegovog kolege Srđana Ercega s kojim je nevjerovatan tandem Živković je pobjedu Beganovića zaista prokomentarisao na fantastičan način.

"Zaista lijepo trkanje Beganovića. Startao je kao treći i pobijedio je u direktnim duelima protiv Minija i Fornarolija. Ne zamjerite mi što sam pristrasan i što od srca navijam za Dinu da dođe ovdje do trijumfa", rekao je, između ostalog, Živković.

Sjajnu reakciju Živkovića, ali i završnicu utrke u kojoj je Beganović slavio možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Također, u boksu Beganovićeve ekipe bila je i njegova majka Mirnesa koja je emotivno proslavila prvu pobjedu svog sina.

No, ono što je posebno bilo zanimljivo jeste da je tu bio i naš legendarni fotograf Hasan Bratić koji već godinama prati utrke Formule u svim kategorijama, te je i on bio oduševljen pobjedom Beganovića.

   Emotivan susret Dine Beganovića i majke Mirnese nakon utrke, a sve to je fotografijom zabilježio naš Hasan Bratić

Bratić je fotografisao slavlje Dine i njegove majke Mirnese, a onda se u prenosu moglo čuti kako ju je pitao na bosanskom jeziku da li je ona njegova majka što je Živković također prokomentarisao.

"Tu je i naš Hasan Bratić. Pitao je gospođu da li je majka Dine Beganovića, pretpostavljam da jeste. Lijepa scena i neizbiježni legendarni fotograf Hasan Bratić", kazao je Živković.

Tu scenu koja se desila nakon utrke u Melbourneu možete pogledati na OVOM LINKU.

Hasan Bratić godinama prati utrke Formule, fotografija s Fernandom Alonsom oduševila javnost

Bratić je inače rođen u Bosanskoj Otoci, ali skoro cijeli život živi u Njemačkoj gdje je i stasao kao fotograf i danas je među najboljim što se tiče Formule 1 koju prati zaista dugo.

On je očekivano stigao u Melbourne gdje prati utrke u svim rangovima, no fotografija koju je prije par dana objavio s legendarnim Alonsom sve je oduševila.

Sigurno je da svi u BiH trebaju biti ponosni na Hasana jer je čovjek toliko dugo u Formuli što je malo kome pošlo za rukom. Inače, prati razne sportske događaje koje fotografiše, ali ovaj sport za njega je nešto posebno.

Top Komentari

Zulfikar
Ima li sanse da za igra za BiH? Garantujem da je mali naspram onog Civica Ravaneli.
0 0
lafo.mamone
Gospoja se zove Mirnesa…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti