Vozi pod zastavom Švedske, ali je i BiH na njega ponosna: Dino Beganović slavio u Formuli 3

Prva pobjeda u karijeri

Vozi pod zastavom Švedske, ali je i BiH na njega ponosna: Dino Beganović slavio u Formuli 3

E. Čaušević

Trkački vikend u Melbourneu ponudio nam je fantastične utrke u svim kategorijama Formule. Međutim, ono što je posebno sjajno jeste što je u Formuli 3 do svoje prve pobjede došao Dino Beganović koji je briljirao danas u utrci za Veliku nagradu Australije.

Beganović je već dobro poznato ime u svijetu najbržeg cirkusa na svijetu, a Šveđanin porijeklom iz Bosne i Hercegovine danas je pokazao o kakvom talentu se radi jer je došao do prve pobjede.

Ovaj tinejdžer takmiči se u Formuli 3, te je jutros briljirao u Melbourneu i zasluženo po prvi put slavio u trećem rangu Formule.

Beganović će izdanje u Australiji sigurno pamtiti dok je živ jer je "letio po stazi". On je bio treći veći dio utrke, no potom je uspio da nađe sjajan tempo utrke i dođe do prvog mjesta.

Prvo je pretekao Gabrielea Minija i preuzeo drugu poziciju, a kada je smanjio zaostatak za vodećim Lenardom Fornarolijem u 14. krugu bez mnogo razmišljanja Beganović je krenuo u napad i došao na lidersko mjestu.

Oglasi

U preostalih devet krugova Beganović je održavao svoju prednost i bio je maksimalno fokusiran na utrku, te je vozio sjajno i na kraju došao zasluženo do prve pobjede u karijeri u Formuli 3.

Ovom pobjedom Beganović je napredovao i u ukupnom poretku i sada je stigao na četvrto mjesto sa 28 bodova, te u odnosu na lidera Lukea Browninga ima samo devet bodova zaostatka.

Beganović su se predviđa svijetla budućnost kada je ovaj sport u pitanju, te ukoliko nastavi ovim putem nema dileme da ćemo ga jednog dana gledati u Formuli 1.

Inače, on je sin Fikreta i Mirnese koji su napustili BiH i otišli da žive u Švedsku gdje je Dino rođen 2004. godine, te je od malih nogu počeo da se bavi kartingom i uspio je da otvori vrata Formule gdje pokazuje kakav je talent.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Usrana drzava nikom nista ne nudi ne pravi svoje talente i onda se samo ponosi time sto su decku roditelji iz bosne. On da je izabrao bosnu ispred svedske i dalje bi kahvenisao po seheru i gledo truhlu premijer ligu jad od zemlje sve zivo pusta da ode iz nje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi