Dječak u bolidu McLarena za narednu sezonu

Lando Norris dobio šansu

Dječak u bolidu McLarena za narednu sezonu

M. Šljivak

Tim McLaren je objavio vozačku postavu za narednu sezonu, a činiće je Španac Carlos Sainz i mladi Britanac Lando Norris.

Carlos Sainz je čovjek o kojem se manje-više sve zna. Odlučio je da od naredne sezone napusti Renault i potpisao je ugovor sa McLarenom gdje će zamijeniti Fernanda Alonsa.

Pored Sainza u bolid McLarena sjeda i 18-godišnji Britanac Lando Norris. Radi se o talentovanom vozaču koji je mjesto ugrabio ispred dosadašnjeg vozača Stoffela Vandoornea i Estebana Ocona.

Landu se predviđa velika karijera. Trenutno se bori za titulu u F2 seriji , a interesantno je da je sa 14 godina osvojio prvi naslov karting prvaka svijeta.

Sa samo 16 godina je osvojio čak tri titule. Slavio je u Formuli Renault Sjevernoevropski kup, Formulu Renault Eurocup i Toyota RSC šampionat.

Prošle godine je prešao u F3 kategoriju. Bio je sjajan sa devet pobjeda i 20 podijuma i ove sezone se sa Marcedesovim Georgeom Russelom bori za naslov u F2 takmičenju.

McLaren mu je nakon svega viđenog odlučio pružiti šansu u najbržem cirkusu. Imaće šansu da pokaže šta zna među velikim momcima i sigurno je da će on privuću dosta pažnje u Formuli 1 naredne sezone.

Top Komentari

Edy
dzaba sav taj talenat kad je mc laren smece
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi