Do nove sezone Formule 1 preostalo je nekoliko dana, a počeo je rat Red Bulla i Mercedesa

Uoči utrka u Austriji

Do nove sezone Formule 1 preostalo je nekoliko dana, a počeo je rat Red Bulla i Mercedesa

A. Čaušević

Nova sezona Formule 1 će početi predstojećeg vikenda utrkom za Veliku nagradu Austrije.

Nekoliko dana pred novu sezonu ponovo bi se mogla rasplamsati situacija između Mercedesa i Red Bulla zbog famoznog DAS sistema.

Mercedes je ugradio sistem koji ima omogućuje da tokom vožnje guranjem ili povlačenjem volana mijenjaju nagib točkova po X zoni.

Austrijski tim je već najavio da će poslati protestnu notu FIA-i pa će biti zanimljivo ispratiti šta će se dešavati predstojećeg vikenda.

"Spor oko Mercedesovog inovativnog DAS sistema bi se mogao ponovo rasplamsati. Ovaj sistem je izazvao veliku prašinu tokom predsezonskih testiranja. Još nije jasno hoće li Srebrne strijele koristiti ovu spornu tehnologiju u utrci."

"Red Bull je već najavio službeni protest FIA-i kako bi se provjerila legalnost DAS-a. Upitno je želi li Formula 1 sebi priuštiti takve negativne naslove na početku sezone", piše ugledni list AMuS.

Top Komentari

TheAnswer
Sve je prema propisima od strane Mercedesa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije