Dominacija Španaca: Marc Marquez najbrži u Jerezu

Preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Dominacija Španaca: Marc Marquez najbrži u Jerezu

A. Čaušević

Španski motociklist Marc Marquez pobjednik je Moto GP utrke za Veliku nagradu Španije.

Vozač Honde je 25 krugova na stazi u Jerezu odvezao za 41 minutu i osam sekundi.

Podijum su kompletirala još dva španska vozača. Drugi kroz cilj je prošao vozač Suzuki Ecstara, Alex Rins, a treći je utrku završio Maverick Vinales iz tima Yamahe.

Gubitnik dana je svakako Fabio Quartaro koji je jučer stigao do prve pol pozicije u karijeri, a danas je zbog kvara na motoru svoju trku okončao u 13. krugu.

Peti je kroz cilj prošao Andrea Dovizioso, dok su iza njega završili Danilo Petrucci, Valentino Rossi, Franco Morbidelli, Cal Crutchlow, Takaaki Nakagami, Stefan Bradl...

Drugom pobjedom u sezoni Marquez je izbio na prvo mjesto generalnog poretka sa 70 bodova, jedan više od Rinsa. Dovizioso je treći sa 67 bodova, a četvrtoplasirani Rossi ima 61 bod.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi