Dovizioso najbrži na prvom treningu u Aragonu

Ducati bio na nivou

Dovizioso najbrži na prvom treningu u Aragonu

Italijanski motociklista Andrea Dovizioso bio je najbrži na današnjem prvom treningu u Aragonu. 

Dovizioso je na svom Ducatiju bio odličan pa je zabilježio vrijeme 1:48.020 koje je bilo i najbolje na prvom treningu, a iza sebe je ostavio Danila Petruccija i Jacka Millera.

Njegov timski kolega Jorge Lorenzo završio je na četvrtoj poziciji, dok je aktuelni lider u šampionatu Marc Marquez bio šesti, a Valentino Rossi sedmi.

Drugi današnji trening počinje od 14.05 sati, a trka je na rasporedu u nedjelju od od 14.00 sati.

Podsjetimo da je lider u šampionatu Marquez sa 221 osvojenim bodom, a iza njega je Andrea Dovizioso koji ima čak 67 bodova manje. Na trećem mjestu je Rossi, pa dalje slijede Lorenzo, Vinales, Crutchlow...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi