Nekada Kimi i Schumi, a danas Kimi i Schumijev sin

Emotivna fotografija iz Monze

Nekada Kimi i Schumi, a danas Kimi i Schumijev sin

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 danas će sigurno uživati u još jednoj uzbudljivoj nedjelji jer nas očekuje utrka za Veliku nagradu Italije.

Staza u Monzi nam tradicionalno donosi spektakularne utrke, a ništa manje nas sigurno neće čekati ni danas. Na jučerašnjim kvalifikacijama bilo je nevjerovatno uzbudljivo jer je Hamilton imao pole poziciju, ali je bez nje ostao u posljednji čas jer su ga pretekli vozači Ferrarija.

S prve pozicije danas će startati iskusni Kimi Raikkonen, dok će do njega biti timski kolega Sebastian Vettel. Aktuelni prvak Formule 1 Lewis Hamilton će s treće pozicije čekati grešku svojih ljutih rivala.

Pred današnju utrku iz Monze nam dolaze veoma emotivne fotografije, odnosno priča Sky Sportsa u kojoj su se sjetili legendarnog Michaela Schumachera. Poznato je da je Schumacher stradao prije nekoliko godina na skijanju, te se još uvijek nije oporavio.

Njegov sin Mick jučer je bio u Ferrarijevom boksu gdje je pružao podršku Vettelu i Raikkonenu. Na kraju se uslikao s finskim vozačem, a slika neodoljivo podsjeća na onu koja je nastala prije 12 godina, a na njoj su bili Raikkonen i Schumacher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi