Ducati predstavio novu "jurilicu" za novu sezonu

"Naš cilj je jasan, ali nismo favoriti..."

Ducati predstavio novu "jurilicu" za novu sezonu

Tim Ducatija je sinoć u švicarskom Neuchatelu predstavio novi motor za sezonu 2019.

Na predstavljanju su, naravno, bili i vozači Ducatija Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci, koji je zamijenio Lorenza, dok je sam motor oduševio izgledom, a jasno je da su napravljana i značajna tehnička poboljšanja.

Tako se novi Ducatijev motor može pohvaliti dodatnim konjima, ali i inovacijama na poljima elektronike i aerodinamike.

Također, za razliku od prethodnih modela, na motoru za 2019. godinu gotovo u potpunosti dominira crvena boja.

"Moramo biti bolji i napredovati više nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama. Želimo ideje koje će povećati našu konkurentnost... Evolucija je zastupljena na svim poljima, a motor je unaprijeđen novim konjskim snagama... Naš cilj je isti, borba za titulu. Sigurno nismo favoriti, ali potrudit ćemo se da ova godina bude radosna za sve Ducatiste", izjavio je na predstavljanju novog motora tim menadžer Luigi Dall'Igna.

Inače, Ducatijev Andrea Dovizioso je u prethodne dvije sezone MotoGP-a bio drugi u ukunom poretku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi