Velika nagrada Valencije vožena iz dva dijela, na kraju slavio Dovizioso
Bila je ovo posljednja trka Moto GP šampionata ove sezone. Prvak je ponovo Marquez, a ostali smo bez Pedrose koji je završio karijeru.

Italijan se najbolje snašao

Velika nagrada Valencije vožena iz dva dijela, na kraju slavio Dovizioso

Vrlo zanimljivu trku u Valenciji gledali su danas ljubitelji Moto GP šampionata, a na kraju je pobjedu slavio vozač Ducatija Andrea Dovizioso.

Trka je zbog velikih problema sa kišom vožena u dva dijela i to nakon što je prvi dio prekinut na zahtjev vozača poslije završetka pola trke.

U tom trenutku lider je bio Andrea Dovizioso ispred Valentina Rossija, dok je na trećem mjestu bio Alex Rins.

Treba reći da su u prvom dijelu trku završili između ostalog Marc Marquez i Maverick Vinales, a u drugom dijelu je ista sudbina zadesila i devetostrukog šampiona Rossija koji je također izletio sa staze.

Na samom početku drugog dijela Rossi, Dovizioso i Rins su nastavili svoju bitku, a Rossi je iz nje ispao šest krugova prije kraja nakon što je izletio sa staze. Dovi je do kraja osigurao trijumf, a iza njega se zadržao Rins, dok je treći bio Paul Espargaro.

Ovo je bila ujedno i posljednja trka ove sezone, a novu titulu je osvojio Marc Marquez dok je iza njega ponovo ostao Dovizioso, a treći je završio Rossi.

Treba reći i to da se danas od Moto GP šampionata oprostio Dani Pedrosa koji je odlučio da okonča karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi