Bottas pobijedio u Japanu, Ferrari opet sve uprskao

Hamilton završio treći

Bottas pobijedio u Japanu, Ferrari opet sve uprskao

A. Čaušević

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas pobjednik je utrke za Veliku nagradu Japana voženoj na stazi Suzuka.

Po peti put u historiji Formule 1 kvalifikacije su održane isti dan kada i utrka, a najbolje pozicije zauzeo je dvojac Ferrarija, Sebastian Vettel i Charles Leclerc.

Vettel i Leclerc su užasno startali. Valtteri Bottas je već na startu prestigao obojicu, Leclerc je imao kontakt sa Maxom Verstappenom pa je ubrzo morao u boks radi promijene prednjeg krila pa se Vettel na drugoj poziciji našao između Bottasa i Lewisa Hamiltona.

Izbijanjem na prvu poziciju Bottas je vozio sjajno te je na kraju potpuno zasluženo stigao do svoje prve pobjede na legendarnoj stazi Suzuka. Fincu je to bio treći trijumf u sezoni, odnosno šesti u karijeri.

Vettel je na kraju završio drugi nakon što se u posljednjim krugovima uspio odbraniti od silovitih napada Hamiltona.

Alexander Albon i Carlos Sainz su završili četvrti i peti. Leclerc se uspio dočepati bodova završivši na šestom mjestu. Bodove su još osvojili Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Nico Hulkenberg i Lance Stroll.

Dodatni poen za najbrži krug utrke osvojio je Hamilton te je sa 338 poena i dalje ubjedljivo vodeći u generalnom poretku. Bottas je drugi sa 374 boda. 

U poretku konstruktora do nove titule stigao je Mercedes, šeste u historiji. 

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
Vi ste stvarno pravi nepismeni amateri Dodatni poen za najbrži krug utrke osvojio je Hamilton te je sa 338 poena i dalje ubjedljivo vodeći u generalnom poretku. Bottas je drugi sa 374 boda.
9 0
Bulle
Hahahha koji giganti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi