Hamilton komentarisao mogući prelazak u Ferrari

Britancu "crveno dobro stoji"

Hamilton komentarisao mogući prelazak u Ferrari

A. Čaušević

Možda i najbolji vozač današnjice u Formule 1 Lewis Hamilton je govorio o mogućem prelasku u Ferrari. 

Višestruki svjetski prvak je za sada odbacio mogućnost potpisa za tim iz Maranella iako mu kako kaže crveno dobro sroji.

"Znam da mi crveno dobro stoji, ali to je zaista teška situacija. Sa Mercedesom sam od 13 godine. Promjene su uvijek dobro, a lojalnost je sve, zato imam i tetovažu", rekao je Hamilton.

Hamilton u Mercedesu vozi od 2013. godine, a ugovorom za ovaj tim ga veže do 2021. godine.

"Kada sam stigao odmah sam rekao da ne želim biti prvi vozač ekipe. Samo sam želio da imam isti status i iste prilike kao timski kolega. Šest godina kasnije razmišljam isto", dodao je Britanac.

Kaže da mu je izuzetno teško takmičiti se s novom generacijom vozača koji donose nešto novo.

"Svaki put je teže, ali uvijek se borim. Mladi vozači su dugačiji, to je već sada jasno, ali spreman za sam svakoga", poručio je Hamilton koji je na pravom putu da osvoji šestu šampionsku titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti