Dvije Moto GP utrke i zvanično otkazane

Neće se voziti u Velikoj Britaniji i Australiji

Dvije Moto GP utrke i zvanično otkazane

Teme:

Dvije trke u Moto GP šampionatu i zvanično su otkazane. 

Riječ je o trkama u Velikoj Britaniji i Australiji.

"Svjetska automobilska industrija i Dorna sa žaljenjem objavljuju vijest da je pandemija koronavirusa dovela do promjena u kalendaru takmičenja i da imamo obavezu da otkažemo ova dva događaja", navodi se u saopštenju Dorne, nositelja komercijalnih prava za utrke Moto GP-a.

Utrka za Veliku nagradu Britanije trebala je da se vozi 30. augusta a ona u Australiji 25. oktobra.

"Tužni smo što smo morali da donsemo ovakvu odluku i da otkažemo dvije velike trke, ali nismo uspjeli da pronađemo način da logistički sve izvedemo kako treba da bi ove dve trke bile održane i uvrštene u izmjenjeni kalendar. Silverston i Philip Island uvijek nam donesu izuzetno uzbuđenje. U ime Dorne, još jednom bih želio da se zahvalim navijačima na razumjevanju i strpljenju dok svi zajedno čekamo da vidimo kako će se situacija razvijati. Radujemo se i nadamo povratku na ove dvije staze sljedeće sezone", kazao je prvi čovjek Dorne Carmelo Ezpeleta.

Osim Velike Britanije i Australije, ranije su otkazane i utrke za Veliku nagradu Katara, Njemačke, Nizozemske i Finske. S druge strane, postoje i trke za koje bi se trebao naći novi termin a to su: Veklika nagrada Španije u Jerezu, trka u Barceloni, Le Mansu i italijanski Grand Prix u Mugellu.

Po trenutnom kalendaru, sezona bi trebala početi 9. augusta u Brnu. Kalendar je još u vijek u razradi i trebao bi biti poznat u narednim sedmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti