Zvanično otkazane još tri Moto GP utrke

Stigla potvrda

Zvanično otkazane još tri Moto GP utrke

A. Čaušević
Teme:

MotoGP je saopštio kako su definitivno otkazane još tri utrke kraljevske kategorije.

Danas je stigla zvanična utrka da se zbog panedmije koronavirusa neće voziti utrke u Njemačkoj, Holandiji i Finskoj planirane za juni i juli.

Radi se o utrkama zajedno sa Katarom koje se nikako neće voziti ove sezone, dok su Velike nagrade Španije, Francuske, Italije i Katalonije za sada prolongirane.

Kada je u pitanju velika nagrada Nizozemske bit će to prvi put od 1949. godine da se neće voziti na popularnoj stazi Katedrala u Assenu.

Prema sadašnjem planu nova sezona MotoGP serije bi trebala startati 9. augusta kada je planirano da se vozi Velika nagrada Češke u Brnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi