Ego trip: Potresi u Mercedesu uprkos trijumfu Hamiltona, Bottas razočaran

Povrijedio ga komentar šefa tima

Ego trip: Potresi u Mercedesu uprkos trijumfu Hamiltona, Bottas razočaran

Valtteri Bottas priznao je da je "povrijeđen" od strane šefa Mercedesa Tota Volfa da je bio"senzacionalno krilat".

Njegov timski kolega Lewis Hamilton ostvario je pobjedu na Grand Prixu u Mađarskoj, ali je Bottas bio nesretan

Bottas je vidio da bi potencijalno mogao do podijuma ali je bio umiješan u dva kontakta, prvenstveno je udario pozadi Sebastijana Vettela, pokušavajući da zauzme drugo mjesto, a potom se sudario i sa Danielom Ricciardom, dok je pokušao uhvatiti četvrto mjesto sa teško oštećenim Mercedesom.

Na kraju se morao zadovoljiti petim mjestom, ali uprkos tome što je Wolffov komentar želio podcrtati pozitivan aspekt Bottasove defanzivne vožnje protiv Ferrarija, njemu se on nije svidio.

Njegova frustracija proizašla je iz Wolffovih komentara neposredno nakon trke, gde je šef Mercedesa tvrdio da je peta pobjeda sezone za Hamiltona djelimično onečišćena Bottasovom završetkom.

"Osjećam se malo gorko, ne znam zašto, jer je Valtteri zaslužio podijum. Bio je tako senzacionalan krilat", rekao je Volf.

Bottas koji sada ima 81 poen manje od Hamiltona - što je više od tri pobjede - u devet preostalih GP-a, prihvatio je da će morati igrati sporednu ulogu.

Ipak dogovor mora biti donesen u saradnji sa timom, budući da Bottas i dalje tehnički može napasti titulu iako je četvrti u poziciji vozača iza Kimi Raikkonena.

"Mislim da moramo da razgovaramo poslije ove trke", dodao je on. "Prešli smo preko pola sezone, a razlika u bodovima je velika. Kad-tad će tim morati odlučiti", kazao je Bottas.

Top Komentari

sanin8
Forza Ferrari....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi