Esteban Ocon nakon utrke za VN Abu Dhabija prelazi u Renault

Stiže umjesto Hulkenberga

Esteban Ocon nakon utrke za VN Abu Dhabija prelazi u Renault

E. Čaušević

Renault je prije dvije sedmice potvrdio da Nico Hulkenberg neće voziti bolid ovog tima u narednoj sezoni Formule 1.

Hulkenberg i Daniel Ricciardo nisu baš blistali ove sezone, a čelnici Renaulta odlučili su da Hulkenberg više neće voziti bolid ovog tima. Francuski tim potvrdio je prošle sedmice da će naredne sezone vozači Renaulta biti Ricciardo i Esteban Ocon.

Ocon je ove sezone bio rezervni vozač Mercedesa, te će se ponovo vratiti u F1 nakon jednogodišnje pauze. Renault je spreman pružiti šansu Oconu za kojeg mnogi kažu da je itekako talentovan vozač.

On će se pridružiti Renaultu nakon utrke za Veliku nagradu Abu Dhabija narednog mjeseca. Pred Oconom je prvo test Pirellijevih guma s novom ekipom, a potom i pripreme za novu sezonu.

No, Ocon je zadržao menadžerske odnose s Mercedesom koji će imati šansu da ga vrati u svoje redove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi