Renault predstavio novi bolid za sezonu 2019.
U novu sezonu ulaze i s novim vozačem

Žele se približiti vodećim timovima

Renault predstavio novi bolid za sezonu 2019.

S. Pašalić

Renault je predstvaio svoj novi F1 bolid za novu sezonu Formule 1.

Nakon što su u svoj tim uspjeli dovesti novog vozača Daniela Ricciarda koji će zajedno s Nicom Hulkenbergom voziti za ovaj tim, sada su u Enstoneu i predstavili novi bolid s kojim će ući u ovu sezonu.

S novim bolidom Renault se želi približiti vodećim timovima Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla i pomrsiti njihove planove.

“Kad hodate Enstoneom osjećate strast i posvećenost utrkivanju. Prva faza bila je regeneracija što možete vidjeti na svakom koraku u tvornici koja je potpuno transformirana i poboljšana,” rekao je Renaultov F1 šef Cyril Abiteboul.

"Želimo se boriti za više. Želimo smanjiti razliku do vodećih timova i ciljati izvrsnost motora", dodao je šef tima Cyril Abiteboul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi