Htio odustati i otišao u boks, ekipa ga vratila na stazu, a onda je doživio stravičan pad

Nikome nije jasno zašto su to uradili

Htio odustati i otišao u boks, ekipa ga vratila na stazu, a onda je doživio stravičan pad

E. Čaušević

Italijanski vozač Francesto Bagnaia pobijedio je danas na utrci za Veliku nagradu Assena i uspio se uključiti ponovo u borbu za prvaka MotoGP-a.

Bagnaia je vodio od početka do kraja utrke i zasluženo je došao do pobjede, a najviše zahvaljujući greškama koje je napravio aktuelni prvak Fabio Quartararo.

Quartararo je nakon početka utrke bio treći iza Bagnaiaje i Aleixa Espargaraa, no onda je u petoj krivini u pokušaju da prestigne Španca napravio grešku i pao, te je i njega izgurao sa staze.

Vidjelo se odmah da Quartararo ima problema s motorom iako je nastavio utrku, te je čak otišao u boks i očekivalo se da će odustati, ali je ekipa poručila da treba nastaviti i vratio se na stazu.

Koliko je to bio pogrešan potez vidjelo se samo nekoliko krugova kasnije. Quartararo je u istoj krivini ponovo doživio pad, ali ovaj put je dosta teško pao i vidjelo se da je zadobio povrede.

U ekipi Yamahe mogu se nadati samo da Quartararo nije teže povrijeđen jer nije bilo nikakve potrebe da se vraća na stazu. Iako nije završio utrku ostao je prvoplasirani u poretku, ali su Espargaro i Bagnaia smanjli taj zaostatak.

Junak dana bio je Espargaro koji je nakon duela sa Quartararom pao na 15. mjesto, ali je do kraja utrke nestvarnom vožnjom došao do čak četvrte pozicije čime je oduševio sve.

Top Komentari

Paulaxu
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi