Quartararo u Mugellu stigao do treće pobjede, sve u sjeni smrti 19-godišnjaka

Francuz lider u generalnom poretku

Quartararo u Mugellu stigao do treće pobjede, sve u sjeni smrti 19-godišnjaka

A. Čaušević

Fabio Quartararo bio je najbrži u utrci za Veliku nagradu Italije u Moto GP klasi. 

Utrka na stazi u Mugellu nije protekla kako se to očekivalo jer se jutros stigla vijest da je 19-godišnji Jason Dupasquier preminuo.

Iako je na startu trke izgubio prvo mjesto od Francesca Bagnaie koji je nešto kasnije pao, Francuz na motoru Yamahe je bio poprilično dominantan.

Quartara je tokom utrke dosta tugo pratio Johann Zarco, ali je počeo da posustaje u finišu pa je na kraju završio na četvrtom mjestu.

Miguel Oliveira (KTM) je na kraju stigao do druge pozicije, Joan Mir (Suzuki) je kompletirao podijum. Oliveirino drugo mjesto je visilo u zraku, ali je ustanovljeno da su obojica vozača napustili dio staze u posljednjem krugu.

Zatim slijede Bainder, Miller, Espargaro, Vinales, Petrucci. Top 10 je kompletirao Valentino Rossi.

Quartararo se s današnjim prvim mjestom dodatno učvrstio na prvom mjestu u poretku vozača sa 105 bodova iz šest utrka. Slijede Johann Zarco sa 81, te Bagnaia sa 79 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti