Fabio Quartararo novi prvak svijeta u MotoGP klasi!

Marquez slavio u Misanu, ali je Francuz junak dana

Fabio Quartararo novi prvak svijeta u MotoGP klasi!

E. Čaušević

Marc Marquez slavio je danas na utrci u Misanu, ali je u centru pažnje bio Fabio Quartararo koji je novi prvak svijeta.

Quartararo je danas završio četvrti u Misanu, ali mu je to bilo dovoljno da po prvi put u svojoj karijeri postane prvak svijeta u Moto GP konkurenciji.

Do pobjede je danas došao sjajni Marquez koji se lagano vraća nakon teške povrede. Španac je pokazao da je u odličnoj formi i stigao je do svoje treće pobjede u ovoj sezoni.

Tragičar dana bio je Francesco Bagnaia koji se s Quartararom borio za titulu prvaka. Bagnaia je vodio skoro cijelu utrku, a onda je pet krugova prije kraja izletio sa staze.

Za Quartarara je bilo dovoljno samo da završi utrku kako bi osigurao titulu prvaka svijeta. Francuz nakon toga nije mogao da sakrije svoje suze jer je ispunio dječački san.

Također, treba naglasiti da je i Valentino Rossi danas bio u centru pažnje. Popularni Doktor vozio je svoju zadnju utrku u karijeri na domaćoj stazi u Misanu jer će u penziju na kraju ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi