Ko su "marsovci" sa Zlatnim loptama?

Snimci privukli dosta pažnje

Ko su "marsovci" sa Zlatnim loptama?

A. Čaušević

U Parizu je održana ceremonija za dodjelu Zlatne lopte. 

Organizator France Football se potrudio da sve izgleda glamurozno kako i dolikuje najprestižnijoj individualnoj nagradi na svijetu.

Za najboljeg je na kraju proglašen Lionel Messi koji je Zlatnu loptu osvojio po sedmi put u karijeri, ovaj put kao igrač PSG-a.

U ženskoj konkurenciji za najbolju je proglašena Alexia Putellas koja nastupa za ženski tim Barcelone.

Prije utakmice scene s pariških ulica privukle su dosta pažnje jer su snimljene dvije osobe kako u gepeg skupocjenog Ferrarija stavljaju dvije Zlatne lopte.

Oglasi

Mnogi su se zapitali ko su "marsovci" koji su imali odgovornost da prevezu Zlatne lopte do teatra Cahtelet gdje je održana ceremonija.

To su uradili vozači Formule 1, Fernando Alonso i Esteban Ocon koji su timske kolege u ekipi Alpine.

Alonso je dva puta bio prvak Formule 1 te je za mnoge najbolji vozač na gridu. Na posljednjoj utrci voženoj za Veliku nagradu Katara stigao je do trećeg mjesta, dok je Esteban Ocon ove godine na Velikoj nagradi Mađarske stigao do svoje prve i za sada jedine pobjede u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi