Hamilton starta sam na Hungaroringu: Šta je prethodilo epskoj sceni?

Nezaboravna utrka za VN Mađarske

Hamilton starta sam na Hungaroringu: Šta je prethodilo epskoj sceni?

A. Čaušević

Lewis Hamilton je završio treći na utrci za Veliku nagradu Mađarske što je bilo dovoljno da preuzme vodstvo u generalnom poretku.

Utrka na Hungaroringu je bila najbolja u ovoj sezoni obzirom na silna uzbuđenja. Start je bio haotičan obzirom na kišne uslove, a nakon toga je viđena i epska scena.

Naime, nakon haotičnog sudara u prvoj krivini i odustajanja nekoliko bolida zbog sudara uslijed kišnih uslova aktivirana je crvena zastava.

Pauza je trajala nekoliko minuta, a u međuvremenu staza se osušila. Odlučeno je da novi start bude iz mjesta. Tada je nastala scena koja će obilježiti ovu sezonu.

Naime, Hamilton se našao sam na startu, dok su svi ostali vozači skrenuli u boks. Oni su zamijenili gume, a Britanac je sam startao.

Bila je to velika greška Mercedesa jer se Hamilton već u narednom krugu našao na posljednjem mjestu pošto je i on morao otići u boks i preći na gume za suho.

Svjetski šampion je uspio nekako nadoknaditi izgubljeno jer je završio na trećem mjestu i to poslije sjajne borbe sa Fernandom Alonsom koja je trajala nekoliko krugova.

Sada vozač Mercedesa ima 192 boda i prvi je u generalnom poretku sa šest bodova više od Maxa Verstappena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti