Sprema li se povratak koji će uzdrmati sportsku planetu?
FOTO: EPA

Špekulacije kruže

Sprema li se povratak koji će uzdrmati sportsku planetu?

H. Zilić

Iskusni španski vozač Fernando Alonso najstariji je u gridu Formule 1 sa 42 godine, ali proživljava drugu mladost na stazi jer fenomenalno vozi u tekućoj sezoni u bolidu Aston Martina.

Alonso je na mapu Formule 1 došao 2005. i 2006 . godine kada je osvojio titule prvaka svijeta u Renaultu.

Te titule donijele su mu i trasnfer u Ferrari gdje je u dvije sezone za dlaku izgubio titulu i tako ostao bez naslova u bolidu kultnog tima iz Italije.

Alonso ne krije da mu je žao što u karijeri nije osvojio titulu sa Ferrarijem.

"Kda bih vratio prošlost, bez sumnje bih volio da osvojim titulu sa Ferrarijem", izjavio je Alonso u jednom Podcastu u kojem je gostovao.

Oglasi

Pojedini svjetski mediji koji se bave automoblizimom i Formulom 1 pišu da bi se Alonsu možda mogla ostvariti želja da još jednom vozi u bolidu Ferrarija.

Eventualni povratak Alonsa u crveni bolid bio jedan od najvećih povrataka u historiji sprota, ali pitanje da li u ovim godinama i s ovakvim bolidom Ferrarija može puno toga napraviti gledajući dominaciju Red Bulla.

"Za nekoliko godina novi život me čeka bez vožnje. Kada se osvrnem na svoju karijeru vidim mnogo dosta dobrih i lijepih stvari. Zavšriti karijeru u Ferrariju? To bi bilo nešto najljepše, vdijet ćemo šta budućnosti nosi", rekao je iskusni Alonso.

Ovo su sve priče i špekulacije, ali i želje većine zaljubenika Formule 1.

Realnost je možda drugačija, ali uvijek moramo biti spremni na iznenađenje i odluke koje znaju udariti kao grom iz vedra neba.

Jedno je sigurno, na koji god način završi karijera, Fernando Alonso će ostati upamćen kao jedan od najboljih vozača svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti