Veliki transfer u Formuli 1 uz nevjerovatnu godišnju platu

Za narednu sezonu

Veliki transfer u Formuli 1 uz nevjerovatnu godišnju platu

A. Čaušević

U Formuli 1 je realizovano jedan od zvučnijih transfera posljednjiho godina.

Nakon što je Sebastian Vettel potvrdio odlazak u penziju na kraju sezone u Aston Martinu su morali tražiti novog vozača.

Dan nakon Velike nagrada Mađarske objavljeno je kako će ''zeleni'' bolid sljedeće sezone voziti Fernando Alonso.

Alonso je jedan od najboljih i najskusnijih vozača na gridu i ove sezone vozi i više nego dobro u bolidu Alipinea.

Dvostruski šampiona svijeta je sa Aston Martinom potpisao dugogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 15 miliona dolara po sezoni.

"Niko u Formuli 1 ne pokazuje veću viziju i apsolutnu posvećenost pobjeđivatnu, a to čini ovu priliku doista uzbudljivom za mene. Još uvijek posjedujem glad i ambiciju boriti se za vrh i bilit biti dio tima koji je posvećen učenju, razvoju i uspjehu", poručio je Alonso.

Španac se u Formulu 1 vratio 2021. godine. Ranije je sa dosta uspjeha vozio za Renault, McLaren i Ferrari. Skupio je 32 pobjede i 98 podijuma.

Top Komentari

koraj
Alonso je legenda!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi