Najbizarnije odustajanje u historiji Formule 1: Za sve je kriva folija od sendviča!

Alonso parkirao bolid u garažu

Najbizarnije odustajanje u historiji Formule 1: Za sve je kriva folija od sendviča!

E. Čaušević

U nedjelju je počela nova sezona Formule 1, a pobjedu na utrci za Veliku nagradu Bahreina upisao je Lewis Hamilton.

Ljubitelji najbržeg cirkusa na svijetu mogli su uživati u prvoj utrci sezone koja nam je ponudila dosta toga.

Nakon dvije godine u Formulu 1 vratio se i Fernando Alonso koji vozi za Alpinu, ali nije baš imao razloga za slavlje jer je morao odustati u drugom dijelu utrke i parkirati bolid u garažu.

Naime, Alonso je dobio informaciju iz boksa da mora završiti utrku jer se njegove zadnje kočnice pregrijavaju i više nemaju funkciju, te je zbog sigurnosti morao da odustane.

Sve to dešavalo se nakon njegovog drugog stajanja u boksu, a nakon utrke iz Alpinea su otkrili da je Alonso odustao zbog bizarnog razloga.

"Imali smo problem kod drugog stajanja u boksu jer se nešto zaglavilo u usisniku za hlađanje zadnjih kočnica zbog čega su se one pregrijale. Ispostavilo se da se zaglavila folija od sendviča zbog čega smo ga morali pozvati da odustane iz sigurnosnih razloga", poručio je direktor francuskog tima Marcin Budkowski.

Navodno, jedan od mehaničara je kod sebe slučajno imao foliju od sendviča koja je na kraju završila na bolidu Alonsa i prouzrokovala njegovo odustajanje u 32. krugu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi