Alonso "provocira" Hamiltona

Bivše timske kolege

Alonso "provocira" Hamiltona

A. Čaušević

Fernando Alonso i Lewis Hamilton su svojevremeno bili članovi McLarena, a sve se završilo odlaskom Španca iz britanskog tima. 

Alonso će nakon nekoliko godina ponovo u Formulu 1. Sljedeće godine će se takmičiti u bolidu Renaulta i optimističan je.

Hamilton je nedavno po sedmi put postao prvak, a španski vozač vjeruje da može izazvati Britanca kao i što je Michaela Schumachera 2005. i 2006. godine.

"Posljednji put kada sam se borio protiv sedmerostrukog prvaka, pobijedio sam ga. Pokušat ćemo opet sljedeće godine", rekao je Alonso.

Međutim, da bi bio konkuretan Mercedesu Alonso je svjestan da će se morati promijeniti pravila jer je njemački tim i više nego dominantan.

"Naravno da bih volio osvojiti treći naslov. Ne vraćam se da posjećujem restorane u svakom gradu. Pokušavate ostvariti određeni cilj i pokušavate pobijediti. Peto mjesto je bolje od šestog, ali to ne pravi toliku razliku, ili pobjeđujete, ili ne."

"Cilj je pokušati osvojiti naslov. Znamo da će 2021. biti tu samo za Hamiltona i Mercedes. Renault Alpine, Fernando, Ferrari, Carlos Sainz, Red Bull, Verstappen, puno ljudi polaže velike nade", poručio je Alonso.

Top Komentari

DamirS
Pa i nije neka provokacija. 2006. je Alonso pobijedio tada sedmostrukog prvaka Schumachera a ko je tada pratio F1 zna da Alonsov bolid te godine nije bio jači od Ferrarija. Pobijedio ga je zbog ogromnog talenta koji je imao i kojeg, nadam se, još uvijek ima.
6 2
WOLF20
Alonso ko? Dokazi se titulama pa onda seri.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi