Alonso se vraća u Formulu 1 još ove godine?

Italijani najavljuju

Alonso se vraća u Formulu 1 još ove godine?

A. Čaušević

Dvostrukog šampiona Formule 1 Fernanda Alonsa bi mogli ponovo gledati u bolidima najbržeg oktanskog cirkusa i to već ove godine. 

Corriere della Sera piše kako bi se španski vozač mogao priključiti ekipi Red Bull Honde i to umjesto Pierea Gaslyja.

Francuz u dosadašnjim utrkama nije ispunio očekivanja austrijskog tima, skupio je svega 55 bodova, dok primjera radi njegov timski kolega Max Verstappen ima 162 boda.

Red Bull je poznat po tome da je uvijek davao šansu mladim vozačima, međutim za razliku od prošlih godina sada je izbor veoma skroman.

Alonsov povratak bi bio momentalan, tj. ne bi se trebalo čekati do 2020. godine jer je njegova namjera da do kraja ove sezone nadoknadi izgubljeno.

Ovo bi značilo da bi Alonso ponovo vozio bolid s Hondinim motorom s kojim se prošlosti nije baš lijepo proveo te je često javno kritikovao nepouzdanost motora dok je vozio za McLaren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti