Kvalifikacije za VN Brazila: Verstappen ispred Vettela i Hamiltona

Sjajna vožnja vozača Red Bulla

Kvalifikacije za VN Brazila: Verstappen ispred Vettela i Hamiltona

A. Čaušević

Max Verstappen je osvojio pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Brazila.

Nizozemac u bolidu Red Bulla je na stazi Interlagos odvezao najbrži krug s vremenom 1:07.508 i tako stigao do svog druge pole positiona u karijeri.

Sebastian Vettel i Lewis Hamilton su osvojili drugu i treću poziciju. Charles Leclerc je imao četvrti najbrži krug, ali će zbog promjene motora krenuti sa 14. pozicije.

Među 10 najboljih još su se našli Valtteri Bottas, Alexander Albon, Pierre Gasly, Romain Grosjean, Kimmi Raikkonen i Kevin Magnusen.

Sutrašnja trka se vozi od 18:10 po centralnoevropskom vremenu. Hamilton je od ranije prvak svijeta, dok je Mercedes opet bio najbolji u konkurenciji konstruktora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi