Velike promjene u Ferrariju
FOTO: EPA

Nakon završetka sezone

Velike promjene u Ferrariju

H. Zilić

Po završetku sezone u Formuli 1 stigla je vijest koju je malo ko očekivao. Mattia Binotto neće više biti direktor Ferrarija. Ovo je prvi korak u italijanskom timu nakon sezone u kojoj nisu došli ni do pojedinačne ni do kosntruktorske titule.

Ekipa je tokom sezone imala dosta grešaka, posebno u odabiru loših taktika tokom utrke. Nisu se na većini utrka ni proslavili u boksu.

Binotto je bio na udaru navijača Ferrarija, mnongi su smatrali da je glavni krivac za loše rezultate, međutim nije se puno obazirao na komentare.

Sve je izgledalo da će Binotto još ostati na kormilu Ferrarija, ali odlučio je ipak da napusti kormilo. Vidjet ćemo u narednim danima ko će preuzeti funkciju novog direktora Ferrarija.

Podsjetimo, italijanska ekipa je minulu sezonu završila kao drugoplasirana u konkurenciji konstruktora sa 554 boda, dok je prvoplasirani Red Bull imao 759 bodova.

Oglasi

U konkurenciji vozača, Charles Leclerc je završio na drugom mjestu sa 308 bodova, prvak Max Verstappen je imao na kraju sezone 454 boda.

Drugi vozač Ferrarija Carlos Sainz sezonu je priveo kraju na petoj poziciji sa 246 osvojenih bodova.

Nova sezona Formule 1 počinje 5. marta 2023. godine utrkom za VN Bahreina.

Vidjet ćemo šta nam zima donosi u redovima Ferrarija gdje moraju biti jako brzi u imenovanju novog direktora.

Testiranja za novu sezonu počinju već sredinom januara 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti