Sprema se teren za spektakularan transfer u Formuli 1?
FOTO: EPA

Kao grom iz vedra neba

Sprema se teren za spektakularan transfer u Formuli 1?

H. Zilić

Sezona Formule 1 bliži se kraju.

Do kraja je ostalo šest utrka, a Max Verstappen već u narednoj utrci za VN Singapura koja je na rasporedu 2. oktobra može da odbrani titulu prvaka svijeta.

Red Bull i Vertsappen su imali još jednu fenomenalnu sezonu. Pored njihovih maestralnih izdanja pomogle su im i neke nevjerovatne greške u timu Ferrarija.

Upravo je jedna od glavnih tema u Formuli 1 Verstappen i Ferrari.

Italijanski mediji prenose infomraciju da bi Max Verstappen mogao sjesti u bolid Ferrarija što bi svakako bio jedan od najvećih transfera u historiji Formule 1.

Nakon ovih špekulacija novinari su upitali Verstappena za budućnost u italijanskom timu, a nizozemski vozač nije ponudio neki kristalan odgovor.

Oglasi

"Imam dobar odnos sa Ferrarijem i ko zna šta će se dogoditi. Trenutno sam tu gdje jesam", rekao je Verstappen i zagolicao mašti svim fanovima najbržeg cirkusa na svijetu.

Da ova priča ima i jaču podlogu svjedoče i reakcije Maxovog oca koji se raspitivao kakvu budućnost ima Ferrari i kakvi su im planovi u narednom periodu.

Charles Leclerc i Carlos Sainz su trenutni tandem Ferrarija, a ove sezone su imali nekoliko odličnih utrka, međutim dosta toga im je pokvario tim u boksu i vrlo loša komunikacija mehaičara i tima Ferrarija.

Sezona je ušla u finiš stigle su nove špekulacije što svakako i zimsku pauzu u Formuli 1 može učinit zanimljivom.

Od naredne sezone u planu su rekordne 24 utrke, a nova sezona bi trebala startati 5. marta utrkom za VN Bahreina.

Promo

Top Komentari

C.Banks
Od iduće sezone kreće Ferarijeva era, ako misli nastaviti biti šampion moraće preći tamo
0 2
cagliostro13
???? počinje era Ferraria ,???? dok god su im ovi nesposobnjakovići na čelu tima, neće ni prismrdit prvom mjestu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi