Ferrari predstavio novi bolid koji izgleda fantastično

Može li prekinuti dominaciju Mercedesa?

Ferrari predstavio novi bolid koji izgleda fantastično

Teme:

Ekipa Ferrarija predstavila je večeras u Reggio Emiliji bolid koji će koristiti u narednoj sezoni Formule 1. 

Uz simfonijski orkestar i spektakularan program Ferrari je predstavio SF1000, bolid kojeg će Sebastian Vettel i Charles Leclerc koristiti u šampionatu Formule 1 koji je pred nama.

Scuderia Ferrari je ime novom bolidu simbolično dala po inicijalima firme i 1000. trci koju će ovaj tim voziti u narednoj sezoni Formule 1.

Prve reakcije iz tima su jako pozitivne.

"Strašno mi se sviđa i jedva čekam sjesti u kokpit. Ne mogu reći što će se događati ove sezone, ali znam koliko su ljudi radili za ovaj bolid", rekao je Vettel.

U Ferrariju se nadaju kako će konačno prekinuti dominaciju Mercedesa i kako će sa novim SF1000 konačno doći do prve titule poslije 2007. godine kada im je pehar svjetskog šampiona donio Kimi Raikkonen.

Top Komentari

Samo_Realan
Mečka je mečka, a ko jos gleda formulu, iskreno nikad dosadnija, nakva pravila uvode beze, motogp mnogo, mnogo bolji i zanimljiviji
5 4
Hakkinen
SF1000 nadam se da će ove godine da se izdignu iznad više dosadnog Mercedesa i onog isto dosadnog Hamiltona. FERRARI sa mladim Charles Leclerc-om vjerujem da ove godine može nešto da uradi više u odnosu na prošlu godinu.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi