Povećane šanse da Hamilton ipak potpiše za Ferrari

Budućnost u Mercedesu neizvjesna

Povećane šanse da Hamilton ipak potpiše za Ferrari

A. Čaušević

Lewisu Hamiltonu ugovor s Mercedesom ističe na kraju predstojeće sezone i upitno je da li će Britanac nakon toga sjediti u bolidu njemačkog tima. 

Mercedes razmišlja o povlačenju iz Formule 1 zbog čega je Hamilton prema izvještajima njemačkih medija već počeo pregovarati s Ferrarijem.

Kompanija Dailmer će 12. februara odlučiti da li će Mercedes i dalje ostati u F1 s obzirom da još samo za 2020. godinu ima zagarantovan nastup u "najbržem oktanskom cirkusu na svijetu".

Nijemci namjeravaju smanjiti troškove za 900 miliona eura, a najviše novca bi bilo ušteđeno odlaskom iz Formule 1 jer su nastupi u tom takmičenju najskuplji.

Jedan od razloga zašto Hamilton razmišlja o odlasku iz Mercedesa je i mogući odlazak Totta Wolfa iz njemačkog tima jer je on bio na čelu ekipe za vrijeme kada je Britanac osvajao titule.

Hamilton je do sada prvak svijeta bio šest puta, a u predstojećoj sezoni će se pokušati izjednačiti s legendarnim Michaelom Schumacherom.

Top Komentari

epa
a zasto se nebi mogao vratiti u Mclaren?? na osnovu cega zakljucujete da bi isao u ferrari.... mislim da su realnije sanse da se vrati u Mclaren (on je mclarenovo dijete) nego da ode u ferrari...
1 0
VelaHavle
Ma ne pobjedjuje vozac nego bolid u danasnjoj formuli. Opet ce vozac Mercedesa biti prvak, sve i da ovaj predje u Ferari
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi