Leclerc: U Monzi sam shvatio šta znači biti dio Ferrarija

Utrka koju neće zaboraviti nikada

Leclerc: U Monzi sam shvatio šta znači biti dio Ferrarija

E. Čaušević

Mladi vozač Chalers Leclerc prošle sezone dobio je šansu u Ferrariju koju je itekako iskoristio.

Leclerc je u debitantskoj sezoni za Ferrari imao nekoliko odličnih izdanja i uspio je zasjeniti i timskog kolegu Sebastiana Vettela. Mladi vozač je debitantsku pobjedu osvario u Monzi koja je zaštitni znak njegovog tima.

On je priznao da se odlično osjeća u Ferrariju i da je nakon pobjede u Monzi osjetio koliko je sve to značilo ovom timu. Na kraju je Leclerc u poretku vozača završio četvrti i uspio je nadmašiti Vettela.

"U Monzi je bilo odlično. Vrlo je teško sve to opisati jer smo imali ogroman pritisak. Vozili smo na domaćoj stazi na kojoj se dugo čekala pobjeda Ferrarija i nikome u ekipi nije bilo lako. Naježim se kada pomislim na tu utrku jer sam tada shvatio šta znači biti dio Ferrarija", rekao je Leclerc i dodao.

"Shvatio sam to i prije, ali Monza je nešto posebno. Tada vidite da ste dio Ferrarija i velike porodice ovog tima. U očima navijača vidite tu strast i ljubav prema Ferrariju. Bilo je zaista neopisivo taj vikend i to nikada neću zaboraviti".

Top Komentari

United_HZ
Dobar
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije