Počela nova sezona Formule 1, ali ostale stare navike: Red Bull najavio odličan vikend u Bahreinu
FOTO: EPA

Održane kvalifikacije

Počela nova sezona Formule 1, ali ostale stare navike: Red Bull najavio odličan vikend u Bahreinu

H. Zilić

Počela je nova sezona Formule 1, a najbrži "cirkus" na svijetu prvi vikend marta je u Bahreinu gdje su danas vožene kvalifikacije.

Iako je na treninzima sjajan bio iskusni Fernando Alonso u bolidu Aston Martina, kao i dvojac Ferrarija Leclerc - Sainz, kvalifikacije su pokazale da bi i ova sezona mogla biti u znaku Red Bulla.

Aktuelni prvak svijeta Max Verstappen bio je najbrži pred sutrašnju VN Bahreina.

Nizozemac je u bolidu Red Bulla imao vrijeme 1:29.708 i za 0.138 iza sebe ostavio klupskog kolegu Sergia Pereza.

Dakle, u prvoj utrci nove sezone u prvom startnom redu gledat ćemo dvojac Red Bulla.

Sa treće i četvrte pozicije krenut će Ferrarijev dvojac Charles Leclerc i Carlos Sainz, a odličan vikend za Aston Martin Fernando Alonso je upotpunio petim mjestom u kvalifikacijama.

Oglasi

U TOP 10 su kvalifikacije još završili Russel, Hamilton, Stroll, Ocon i Hulkenberg.

McLaren je i ovu sezonu počelo loše. Lando Norris je završio na 11. poziciji, a Oscar Piastri tek na 18. poziciji.

Bilo je dosta uzbuđenja i zanimljivosti danas u Bahreinu, kao i na prva dva treninga tako da sutra možemo očekivati poslasticu od utrke na startu nove sezone Formule 1.

Interesantno da u današanjim kvalifikacijama Charles Leclerc nije izlazio na stazu posljednje dvije minute i nije imao namjeru da ganja Red Bull, pa ćemo vidjeti da li je to neki dio taktike Ferrarija.

Top Komentari

Chelsea1
Pocela sezona i zavrsila, nema konkurencije za Maxa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi