Sergio Perez je bio potpuno iskren: "Ne mogu više ništa učiniti"
FOTO: EPA

Bliži se finiš sezone

Sergio Perez je bio potpuno iskren: "Ne mogu više ništa učiniti"

Haris Zilić

Vikend ispred nas mogao bi biti i slavljenički jer Max Verstappen ima priliku da na VN Katara i matematički osigura novi naslov u Formuli 1, jedan od najubjedljvijih u historiji ovog sporta.

Verstappenu su u Kataru dovoljna i tri boda da matematički bude sve gotovo, tak da će nedjelja utrka (8. oktobra) svakako biti posebna.

Dominjacija Verstappena i Red Bulla je bila velika, a očekivalo se da bi se za titulu mogao boriti i drugi vozač Red Bulla, Sergio Perez, međutim od toga nije bilo ništa.

Meksikanac je i pomalo tužan nakon svega i nije krio razočarenje u izjavi pred dolazak u Katar.

"Nije bilo dobro u prethodne dvije utrke, ali vjerujem da u Kataru mogu puno toga porpaviti", rekao je Perez i dodao:

"Važno mi je završiti na drugom mjestu u šampionatu jer trenutno ne mogu učiniti više, mislim da svi vozači ostvariti najbolji rezultat i najbolju sezonu. Zbog samopouzdanja mi je jako bitno da privedem sezonu kraju na drugoj poziciji, kako bi i novu sezonu dočekao u boljem raspoloženju."

Oglasi

Max Verstappen je lider u poretku vozača sa 400 osvojenih bodova, Sergio Perez ima 223, Lewis Hamilton 190, Fernando Alonso 174, Carlos Sainz je na 174, a Charles Leclerc na 150.

U konkurenciji kosntruktora Red Bull je ubjedljivi lider sa 623 osvojena boda, ali borba za drugo mjesto će do kraja biti jako uzbudljiva.

Mercedes ima 305, a Ferrari 285 osvojenih bodova. Aston Martin je na 221 bodu,a li teško da mogu stići pomenuti dvojac do kraja sezone.

Vikend u Kataru počinje treninzima u petak 6. oktobra, kada će biti i kvalifikacije a u subotu 7. oktobra na rasproedu su kvalifikacije za sprint utrku, kao i sama sprint utrka.

Utrka za Veliku nagradu Katara vozi se u nedjelju 8. oktobra sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi