Bruka u Las Vegasu: Turisti ne vjeruju šta je napravljeno zbog utrke Formule 1, totalni fijasko!

Od spektakla do noćne more

Bruka u Las Vegasu: Turisti ne vjeruju šta je napravljeno zbog utrke Formule 1, totalni fijasko!

Endin Čaušević

Sezona Formule 1 ulazi u samu završnicu, a ovog vikenda na rasporedu je utrka u Las Vegasu koju su svi s nestrpljenjem čekali. Međutim, ono što se dešava u ovom gradu je prava noćna mora za organizatore, ljubitelje Formule 1, ali i obične turiste.

Utrku u Las Vegasu su mnogi čekali s nestrpljenjem od trenutka kada je najavljeno da će se ovaj legendarni američki grad naći u kalendaru najbržeg cirkusa na svijetu.

Vikend za Las Vegas je konačno stigao, no već danas sve se pretvorilo u noćnu moru. Prvi trening trajao je svega desetak minuti i prekinut je jer je došlo do kvara na jednom od šahtova koji se nalazi na stazi.

Vozači Ferrarija, Charles Leclerc i Carlos Sainz, oštetili su svoje bolide na tom šahtu, a direkcija trke je odmah prekinula trening. Prekid traje već satima i pokušava se zavariti sporni šaht kako bi se mogao održati drugi slobodni trening u Las Vegasu.

Oglasi

Međutim, problemi na stazi nisu jedina mrlja za Formulu 1 jer su i obični turisti koji su došli u Las Vegas zbog dobrog provoda i razgledanja grada totalno razočarani s onim što se trenutno dešava.

Sve je apsolutno posvećeno Formuli 1 i utrci koja je na programu u nedjelju. Organizatori su učinili sve da svako ko želi da gleda Formulu 1 mora da plati ulaznicu, a njihovi potezi razočarali su ostale turiste.

Naime, pola Las Vegasa je "sakriveno" zbog visokih zidova koji su postavljeni širom grada kuda prolazi staza kako obični prolaznici ne bi mogli gledati utrku bez da plate ulaznicu.

To je razočaralo turiste koji su došli u grad nevezano za utrku Formule 1 i razočarani su činjenicom da ne mogu normalno ni razgledati Las Vegas zbog svih tih zidova koji se nalaze širom ovog grada.

@simonjwils

The F1 Has Ruined Las Vegas 👀🇺🇸 #simonwilson #f1 #lasvegas #f1lasvegas #strip #scam #money #hack

♬ original sound - Simon Wilson

Jedan od članova osiguranja je jasno otkrio da su se zidovi postavili kako bi svako morao platiti ulaznicu za Formulu 1 i ne bi mogao gledati besplatno s nekog mosta u blizini staze i slično.

Toliko najavljivan spektakl u Las Vegasu trenutno se pretvorio u pravi fijasko, no organizatori imaju još dovoljno vremena da spase stvar.

Pored današnjih treninga za vikend nas očekuje još dosta uzbuđenja. Sutra su na rasporedu kvalifikacije, dok se utrka vozi u nedjelju u 7 sati ujutro po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi