Karavan Formule 1 stigao u Meksiko, a pobjednika utrke nije teško pogoditi
FOTO: EPA

Bilo je uzbuđenja

Karavan Formule 1 stigao u Meksiko, a pobjednika utrke nije teško pogoditi

Haris Zilić

Sezona Formule 1 ulazi u svoj sami finiš, a večeras je vožena Velika nagrada Meksika koja je ponudila dosta uzbuđenja, ali i razočarenja za domaće navijače.

Već u prvom krugu vozač Red Bulla Meiksanac Sergio Perez je u želji da prestigne Charlesa Leclerca izletio sa staze, oštetio bolid i morao je okončati svoj nastup na domaćoj nakon samo jedne krivine.

Drama je dostigla vrhunac u 35. krugu tačno na sredini utrke kada se zapalio bolid Haasa kojeg je vozio Kevin Magnussen, a na sreću danski vozač nije imao posljedica.

Nesreća Haasa značila je i crvena zastava, utrka je prekinuta pola sata i nakon toga stigao je novi start.

Max Verstappen je bio lider u tom trenutku jer je na samom startu utrke prestigao dvojac Ferrarija, a tu poziciju je zadržao i nakon ponovljenog starta i upisao novi trijumf i tako spasio situaciju za Red Bull.

Do drugog mjesta stigao je Lewis Hamilton u Mercedesu, a Ferrari se na kraju morao zadovoljiti samo podijumom i trećim mjestom za Charlesa Leclerca.

Oglasi

Drugi vozač Ferrarija Carlos Sainz završio je na četvrtoj poziciji, a petoplasirani je bio Lando Norris u Mclarenu. Geroge Russell u Mercedesu je u finišu utrke izgubio borbu sa Noirrsom i morao se zadovoljiti šestom pozicijom.

Sjajan vikend je bio za Alphatauri, Daniel Ricciardo je osvojio sedmo mjesto i donio vrijedne bodove u borbi za šesto mjesto u poziciji konstruktora, vratio je Alphatauri u život u finišu sezone.

Osmoplasirani večeras u Meksiku bio je Oscar Piastri u Mclarenu, a deveto mjesto pripalo je Alexanderu Albonu koji je osvojio nova dva boda za ove sezone iznenađujuće dobar Williams. Posljednji bod u Meksiku ulovio je Esteban Ocon u bolidu Alpine.

Od ranije je poznato da je Max Verstappen osvojio treću u nizu titulu prvaka svijeta, a Red Bull novu titulu u konkurenciji konstruktora.

Do kraja sezone su ostale još tri utrke u Brazilu, Las Vegasu i Abu Dhabiju, preciznije 5., 18. i 26. novembra nakon čega će biti spuštena zavjesa na još jednu sezonu u Formuli 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi